Locaties2019-06-17T14:17:11+02:00

DE LANDGOEDERIJ

Locatie

De Landgoederij en Kasteel Cammingha zijn unieke locaties, gelegen aan de rivier de Kromme Rijn op slechts enkele minuten van Utrecht. De locatie beschikt over drie terrassen en een outdoor terrein van ca. 6.000 m2. Naast ruime parkeervoorzieningen treft u 2 oplaadpunten voor elektrische auto’s aan. Een locatie met capaciteit voor evenementen tot wel 1.000 personen waar ook kleinere gezelschappen zich direct thuis voelen.

LOCATIE BEZICHTIGEN

LOCATIE

De Landgoederij

De Landgoederij is gevestigd in een gerenoveerde boerderij, gelegen op een rustieke, groene locatie aan rivier de Kromme Rijn in Bunnik (Utrecht). Een prachtige evenementen-, feest- en vergaderlocatie met een trendy uitstraling terwijl de sfeer van vroeger bewaard is gebleven.

Door de verschillende zalen, buitenmogelijkheden, het hoge serviceniveau en de aanwezige technische faciliteiten is De Landgoederij een perfecte locatie voor alle zakelijke evenementen: van vergadering tot congres, van presentatie tot brainstormsessie. De sfeer van de locatie inspireert en draagt bij aan een succesvolle bijeenkomst.

Feest- en evenementenlocaties zijn er door het hele land, maar De Landgoederij is uniek. Een groot personeelsfeest, maar ook een bruiloft, kraamborrel en jubileum viert u in De Landgoederij. Voor zowel grote als kleine gezelschappen bieden wij uiteenlopende mogelijkheden. Van sales tot uitvoering, het professionele team staat klaar om alle zorg uit handen te nemen.

De Landgoederij beschikt over meerdere zalen en ruimtes die zowel individueel als in combinatie kunnen worden gebruikt, twee grote terrassen, technische faciliteiten en een groot eigen parkeerterrein. De Landgoederij is tevens uitstekend bereikbaar met auto en OV.

BEKIJK RUIMTES

LOCATIE

Kasteel Cammingha

Kasteel Cammingha is een kasteel met een lange historie. Het dateert uit 1395, is gelegen naast De Landgoederij en heeft eeuwenlang dienst gedaan als woonhuis. Het is recentelijk gemoderniseerd en vormt nu het decor voor intieme diners, stijlvolle zakelijke bijeenkomsten en huwelijksplechtigheden. Exclusief, maar toegankelijk voor iedereen.

Sfeer, historie en exclusiviteit zijn dé woorden die Kasteel Cammingha definiëren. Net als De Landgoederij is het kasteel gemoderniseerd met respect voor de oorspronkelijke staat en de historie van het pand. De kasteeltuin maakt het plaatje compleet en biedt gasten de mogelijkheid om zowel binnen als buiten bijeen te komen.

Kasteel Cammingha is de perfecte accommodatie voor bijzondere particuliere bijeenkomsten. Huwelijksvoltrekkingen, recepties en familiediners krijgen extra glans in een van de zalen van het kasteel. Ook zakelijke bijeenkomsten vinden in stijl plaats in Kasteel Cammingha. Variërend van  seminars tot vergaderingen en brainstormsessies, uiteraard in combinatie met een perfecte culinaire invulling en een hoog serviceniveau.

BEKIJK RUIMTES

LOCATIE

Historie

De Landgoederij (een woordcombinatie van ‘landgoed’ en ‘boerderij’) heette tot begin 2013 ‘De Beesde’. Het is een monumentaal erfgoed dat bestaat uit een landgoed, een kasteel (Rijksmonument) en een boerderij met een geschiedenis vanaf eind veertiende eeuw. Het landgoed was niet altijd een combinatie van kasteel en boerenerf. Lange tijd zijn eigendom van deze twee gescheiden gebleven. De allereerste vermelding van een ‘Beesde’ dateert uit 1395, waarmee de geschiedenis begint.

Kasteel Cammingha
Het kasteel op het erf, oorspronkelijk Kasteel Beesde en nu Kasteel Cammingha, is gebouwd rond 1395. Het diende toen als versterking van een ander landgoed: de Niënhof in Bunnik. Door de jaren heen is het kasteel door verschillende eigenaren en bewoners uitgebreid tot het prachtige monument wat het nu is. Via een aantal overervingen en huwelijken kwam het kasteel in 1707 in handen van Wytze van Cammingha, die zijn naam aan het kasteel gaf.

De Beesde
De familie Peek heeft al drie eeuwen historie op landgoed De Beesde, zij wonen sinds 1720 op het boerenerf voor het kasteel. Rond 1958 werd het kasteel verkocht aan mevrouw A.P. Peek-van Zijl. Het huis was erg vervallen en na een aantal jaren leegstand werd het in de jaren 1965-1966 gerestaureerd en weer bewoonbaar gemaakt.

De Landgoederij
Sinds begin 2013 zijn De Beesde en Kasteel Cammingha in handen van Marco en Rob Peek van BHG (Brothers Horcea Groep). Zij hebben de locatie en het landgoed na een grondige renovatie een nieuwe naam gegeven: De Landgoederij. Het interieur is gemoderniseerd maar de sfeer van vroeger, de authenticiteit en de gezelligheid zijn bewaard gebleven.

Kom jij werken in ons evenemententeam?