Kasteel Cammingha2022-04-13T12:26:12+02:00

Kasteel Cammingha

Het kasteel op het erf, oorspronkelijk Kasteel Beesde en nu Kasteel Cammingha, is gebouwd rond 1395. Het diende toen als versterking van een ander landgoed: de Niënhof in Bunnik. Door de jaren heen is het kasteel door verschillende eigenaren en bewoners uitgebreid tot het prachtige monument wat het nu is. Via een aantal overervingen en huwelijken kwam het kasteel in 1707 in handen van Wytze van Cammingha, die zijn naam aan het kasteel gaf.

VRAAG OFFERTE AAN

Souterrain en begane grond

Eerste verdieping

Tweede verdieping

De ruimtes

DE KROMME RIJNZAAL

Authentiek, warm en stijlvol; dat is De Kromme Rijnzaal. Vanuit deze grootste ruimte op de eerste etage van het kasteel heb je een mooi uitzicht over De Kromme Rijn en de tuinen.

DE BEESDEZAAL

In het souterrain van het kasteel bevindt zich deze sfeervolle, gewelfde ruimte met uitzicht op de kasteeltuin. Grenzend aan het water ligt een privéterras, zodat je exclusief kunt genieten.

DE TUINZAAL

De voormalige tuinmanswoning die in de 19e eeuw aan het kasteel is gebouwd, is herbestemd tot De Tuinzaal. Deze ruimte met privéterras aan het water heeft uitzicht op de Kromme Rijn, in de ruimte komt veel daglicht.

DE HOFKAMER

Op de tweede verdieping van het kasteel ligt deze knusse ruimte die uitermate geschikt als subruimte. Deze ruimte is enkel af te huren in combinatie met De Kromme Rijnzaal.

DE JACHTKAMER

Ook De Jachtkamer ligt op de tweede verdieping van het kasteel. Net als De Hofkamer is deze sfeervolle ruimte geschikt als subruimte. Deze ruimte is enkel af te huren in combinatie met De Kromme Rijnzaal.

DE CAMER

Aan de voorzijde van Kasteel Cammingha ligt De sfeervolle Kasteeltuin. Tijdens de zomermaanden is de tuin een ideale plek voor een receptie, diner of activiteiten.

APPARTEMENT

Naast Kasteel Cammingha gelegen oude bakkershuisje is omgetoverd tot een sfeervol appartementje. Het is een perfecte plek voor familieleden of ceremoniemeester om vooraf en tijdens de gehele huwelijksdag dicht bij het bruidspaar te verblijven.

TROUWAUTO

KASTEELTUIN

Aan de zijkant van Kasteel Cammingha ligt de zonnige kasteeltuin. Tijdens de zomermaanden is de tuin  een inspirerende plek voor bijvoorbeeld een ceremonie, borrel of diner.

Plattegrond

Kom jij werken in ons evenemententeam?