Ervaring bruidspaar Roelof Jan & Laura2018-02-27T14:37:12+01:00

ROELOF JAN & LAURA

Van huwelijksaanzoek tot huwelijksdag, alles onder één dak.

Dat het een mooie dag zou worden, dat wisten wij stiekem al wel. Maar dat het zo perfect zou verlopen, dat konden we pas na afloop van de grote dag bevestigen”. Roelof en Laura delen hun ervaringen graag met andere bruidsparen en hopen dat die net zo enthousiast worden als zij dat waren over hun huwelijksdag op Kasteel Cammingha en De Landgoederij. 

LOCATIE BEZICHTIGEN
“De medewerkers van De Landgoederij hadden in de voorgesprekken een heel goed beeld bij wat wij op onze huwelijksdag wilden en dat zie je terug op de dag zelf.”

Laura & Roelof Jan

Aanzoek na romantische vaartocht
Het begon allemaal al in de aanloop naar de grote dag. De bruidegom vond het een mooi idee om zijn grote geliefde ten huwelijk te vragen in de zaal waar later ook het ja-woord zou klinken. „In overleg met De Landgoederij is een mooi plan opgezet en zijn we gaan varen met de sloep die De Landgoederij tot haar beschikking heeft. Met een goede fles champagne aan boord werd een prachtige vaartocht over de Kromme Rijn gemaakt” . De sloep meerde aan bij Kasteel Cammingha waar een romantische route van lichtjes hen naar de trouwzaal leidde.  Voor de gelegenheid was de zaal vrij gemaakt van stoelen en stond voor de schouw een tafeltje voor twee voor een private diner met hun eigen liefdesliedjes op de achtergrond. Nadat Roelof plechtig op zijn knie ging en het aanzoek met een volmonding ‚ja’ werd beantwoord, konden ze genieten van een toepasselijk diner.

Het ja-woord in Kasteel Cammingha
Een jaar later, op 24 juni 2017 klonk weer een ja-woord in de trouwzaal van Kasteel Cammingha. Maar dan tijdens de ceremonie van de huwelijksdag zelf. „Voor al onze zestig daggasten was een goede zitplek en wij zaten als bruidspaar op de plek waar het aanzoek een jaar eerder had plaatsgevonden. Voorafgaand aan de komst van het bruidspaar was er voor de daggasten in koffie en thee voorzien wat een gastvrij gevoel gaf naar de gasten”.

Na de ceremonie en de groepsfoto’s voor het kasteel werden ze in De Deel ontvangen voor een champagnetoast en het nuttigen van de verrukkelijke bruidstaart, die door onze samenwerkingspartner Sugarlips is gemaakt. „Aangezien het weer omsloeg moest dit programmaonderdeel vliegensvlug naar binnen worden verplaatst, maar daar heeft niemand iets van gemerkt! De medewerkers van De Landgoederij hadden in de voorgesprekken een heel goed beeld bij wat wij op onze huwelijksdag wilden en dat zie je terug op de dag zelf.”

Goede catering maakt de dag compleet
Na de toast en de taart werd er voor de daggasten een uitgebreide lunch geserveerd. In een ongedwongen sfeer konden de eerste felicitaties worden uitgedeeld en de eerste speeches worden gehouden. Nadat het hele gezelschap zich had verplaatst naar de nabijgelegen kerk voor het kerkelijk huwelijk werd De Deel snel omgevormd tot feestlocatie voor een feestelijke borrel met live muziek. „Aangezien wij ongeveer 250 gasten mochten verwelkomen tijdens de feestelijke borrel wilden we graag dat die goed en vlot voorzien werden in drankjes en hapjes en daar is door het personeel goed gehoor aan gegeven. De Landgoederij bood onze gasten een breed scala aan van exclusieve hapjes tot traditionele broodjes kroket en dus voor ieder wat wils. „Als je na afloop nog dorst of honger had, dan lag het aan jezelf”, vertelde een van de gasten ons na afloop.” 

Beleef de dag vast vooruit
Om andere bruidsparen te helpen, hebben Roelof en Laura een gouden tip: „Droom vast hardop over je eigen trouwdag zodat je per moment goed kan benoemen wat je graag wil of welke aandachtspunten er nog zijn. Wij wilden bijvoorbeeld het plechtige karakter van een huwelijksdag combineren met gastvrijheid. Ons schrikbeeld was een lange rij van gasten die ons wilden feliciteren. Dat voelt voor ons niet gastvrij want onze gasten moesten zich ook amuseren. Doordat De Landgoederij dat vooraf wist, hebben zij er goed op ingespeeld met de indeling van de zaal en het verwelkomen van onze gasten. Zo werd ‚feliciteren en feest’ prettig gecombineerd voor zowel de gasten als voor onszelf.”

Kom jij werken in ons evenemententeam?