Back to live!

Back to live! Dat is precies waar wij niet op kunnen wachten. Maar dat is het niet alleen, het is ook de titel van de door Fieldlab georganiseerde reeks testevenementen. Afgelopen zaterdag was de eerste editie in de Ziggo Dome en wij waren erbij.

Een van de voorwaarden om mee te doen aan het experiment was een negatieve PCR-test uitslag. Op donderdag stonden wij daarom met nog heel wat andere ‘gelukkigen’ in de rij bij de testlocatie. Dat niemand kon wachten tot het grote feest op zaterdag, was duidelijk. De verhalen deden in de rij al de ronde.

Met een negatieve testuitslag op zak gingen wij zaterdag richting Amsterdam. Iedere zogenoemde bubbel had zijn eigen maatregelen. Onze gele bubbel was onderdeel van een experiment binnen een experiment. Voor aanvang werd ons gevraagd om nog een sneltest te doen. Na ongeveer een jaar geen andere, dan BHG, evenementenlocaties van binnen gezien te hebben, zaten we nu opeens midden in de Afas Live te wachten voor de teststraat.

De sneltest zo vlak voor het evenement bracht toch een extra stukje vertrouwen. De gedachte dat iedereen om je heen ook negatief getest is, is na een jaar van maatregelen toch prettig.

Andere maatregelen die golden voor onze bubbel waren het dragen van een mondkapje en een zitplaats. De bar was open en ook tijdens het bewegen moest het mondkapje gedragen worden. De eerste vijf minuten nog wat ongemakkelijk met alle vreemde mensen om je heen, daarna voelt het toch weer een beetje als vanouds.

En dan zijn daar die eerste klanken, de lichtshow en de eerste bassen die door je lijf dreunen. Dit is het. Dit is het gevoel wat je al zo lang mist. Misschien wel meer hebt gemist dan dat je dacht. Vanaf dat moment wordt er nog iets duidelijk: de 1299 andere aanwezigen hebben precies hetzelfde gevoel. Het is één groot feest en het was veel te snel 19.00 uur.

Vandaag, vijf dagen na het evenement zijn wij samen met alle andere bezoekers opnieuw getest.

By |2021-03-11T15:57:06+01:00maart 11th, 2021|Uncategorized|
Kom jij werken in ons evenemententeam?